Μια γρήγορη εναλλακτική του ριζότου, χωρίς ανακάτεμα για μισή ώρα! Το άμυλο από τα ζυμαρικά κάνει μια κρεμώδη σάλτσα χωρίς την κρέμα. Είναι επίσης εξαιρετικό για χρήση σε σούπα λαχανικών.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα
- 250–300gr μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 400gr ζυμαρικά orzo, κριθάρι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε με πολύ μαύρο πιπέρι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε το όρτζο και μαγειρέψτε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα, στη συνέχεια ανακατέψτε με 1,2 λίτρο νερό και θρυμματίστε τον κύβο ζωμού.
- Φέρτε το υγρό σε βράση και μαγειρέψτε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το όρτζο και η σάλτσα να γίνει πηχτή και γυαλιστερή, παρόμοια με ένα ριζότο. Ανακατεύετε τακτικά, ειδικά προς το τέλος του χρόνου μαγειρέματος, καθώς το όρζο μπορεί να αρχίσει να κολλάει και προσθέστε λίγο περισσότερο νερό εάν χρειάζεται μέχρι να επιτευχθεί η σωστή συνοχή. Σερβίρουμε με το επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;