Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και το χταπόδι, για ακόμα μια χρονιά, θα αποτελέσει το βασικό “πρωταγωνιστή” του οικογενειακού τραπεζιού. Ο πιο εύκολος τρόπος να το μαγειρέψεις είναι με κόκκινο κρασί. Η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί ελάχιστο χρόνο, ενώ το αποτέλεσμα θα αναδείξει κατάλληλα τη γεύση αυτού του αγαπημένου θαλασσινού.

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

2 κ.σ. κόκκινο κρασί

2 κ.σ. ξύδι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι. Ανοίγουμε το κεφάλι και πετάμε τα σπλάχνα. Στη συνέχεια το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το χταπόδι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη δάφνη. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά με ανοικτό καπάκι. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 15 λεπτά.

 Διαβάστε επίσης:

Γίγαντες με μυρωδικά και σπανάκι | Thats Life. Life as it is!