Σούπερ εύκολες, φθηνές και γρήγορες, οι quesadillas είναι ό,τι χρειάζεστε όταν είστε τόσο πεινασμένοι που θα μπορούσατε να φάτε τα πάντα. Πιθανότατα έχετε όλα τα συστατικά για αυτές τις χορτοφαγικές quesadillas στο ντουλάπι και στο ψυγείο σας αυτή τη στιγμή.
Συστατικά
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 400γρ φασόλια σε κασσίτερο ανακατεμένα σε νερό, στραγγισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας πάστα chipotle
- 4 τορτίγιες από αλεύρι
- 100g τσένταρ, τριμμένο
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- 1 λάιμ, μόνο χυμός (προαιρετικά)
- χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 120C/100C στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε ½ κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε τα φασόλια και την πάστα chipotle ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιώντας έναν πουρέ πατάτας ή ένα πιρούνι, συνθλίψτε τα φασόλια σε έναν τραχύ πουρέ. Μεταφέρετε τα φασόλια σε ένα πιάτο και σκουπίστε το τηγάνι.
- Προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σκουπίστε απαλά με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια τορτίγια στο τηγάνι και από πάνω ρίχνουμε μια ομοιόμορφη στρώση τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι το μισό μείγμα με τα φασόλια και από πάνω ρίχνουμε μια άλλη ομοιόμορφη στρώση τυριού (το τυρί λειτουργεί ως κόλλα). Τοποθετήστε μια τορτίγια πάνω από το τυρί, στη συνέχεια πιέστε με μια σπάτουλα και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Αναποδογυρίζουμε την quesadilla και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Τοποθετούμε σε ταψί και μεταφέρουμε στο φούρνο να διατηρηθεί ζεστό. Επαναλάβετε το τρίτο βήμα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αν κάνετε το ντιπ της κρέμας γάλακτος, ανακατέψτε την ξινή κρέμα και το χυμό λάιμ μαζί σε ένα μπολ. Κόβουμε τις quesadillas σε τέταρτα και τις περιχύνουμε με την ξινή κρέμα λάιμ. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο, αν τον χρησιμοποιήσουμε, και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Σαλάτα κοτόπουλου με υπέροχη σάλτσα μαγιονέζας και μουστάρδας
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;