Η αλήθεια είναι ότι μέσα στις γιορτές καταναλώνουμε πολύ κρέας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα διάλειμμα και να βάλουμε στο τραπέζι μας κάτι διαφορετικό. Τα θαλασσινά και τα ζυμαρικά είναι εύκολες λύσεις που εύκολα ενθουσιάζουν όλη την οικογένεια. Σου προτείνουμε, λοιπόν, να δοκιμάσεις μια εύκολη μακαρονάδα με σπαράγγια και σολομό, μόλις αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα να αφήσεις στην άκρη τις χριστουγεννιάτικες… ατασθαλίες!
Υλικά
350 γρ. σπαράγγια
300 γρ. σπαγγετίνι
250 γρ. σολομό χωρίς την πέτσα
1 λεμόνι
100 γρ. Crème Fraîche χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Κόψε για αρχή το επάνω μέρος από τα σπαράγγια σε λωρίδες. Ψιλόκοψε στη συνέχεια τους βλαστούς τους, πετώντας τις άκρες. Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Σούρωσέ τα, μόλις γίνουν, και κράτα ένα ποτήρι από το νερό τους. Κόψε το σολομό σε χοντρά κομμάτια και βάλε τον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και ανακάτευε τακτικά για μερικά λεπτά. Ρίξε στο τηγάνι το χυμό μισού λεμονιού και λίγο ξύσμα. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το νερό και την Crème Fraîche. Αλατοπιπέρωσε τα ζυμαρικά και στο τέλος ρίξε και τις λωρίδες από τα σπαράγγια.
Διαβάστε επίσης: Vegan αλατισμένη τάρτα σοκολάτας καραμέλας | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.