Αυτή η απλή σαλάτα ζυμαρικών είναι ιδανική για μεσημεριανό γεύμα ή ως συνοδευτικό μπάρμπεκιου. Για να το κάνετε vegan, παραλείψτε τη φέτα.
Συστατικά
- 85gr ζυμαρικά, όπως πένες ή κοντσιλί
- ½ λεμόνι χωρίς κερί, ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό
- ¼ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 10gr ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 15gr φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
- 60gr φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
- χούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Χτυπάμε μαζί το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το κόκκινο κρεμμύδι, το λάδι και μια γενναία ποσότητα πιπεριού.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και τα περνάμε κάτω από μια κρύα βρύση μέχρι να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε το dressing, το αγγούρι, τις ντομάτες, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές, αν χρησιμοποιούνται, μέσα στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;