Αυτό το πανεύκολο ζυμαρικό chorizo ​​είναι ένα νόστιμο, απλό και γρήγορο δείπνο. Ένα πραγματικό αγαπημένο οικογενειακό φαγητό με λιγότερο πλύσιμο.

Συστατικά

  • 150gr chorizo, χοντροκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 πιπεριές (μείγμα κόκκινου και κίτρινου), κομμένες στη μέση, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
  • 160gr μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • 400gr ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 450gr σπαγγέτι, σπασμένα στη μέση
  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλη χούφτα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 30gr παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το chorizo ​​και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέστε το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τις νιφάδες τσίλι και το ξύδι από κόκκινο κρασί. Ρίξτε τα μακαρόνια, ρίξτε το βραστό νερό και ανακατέψτε καλά.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και τα υγρά να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. Ανακατεύετε το μείγμα κατά διαστήματα για να βεβαιωθείτε ότι τα ζυμαρικά είναι κάτω από το υγρό και δεν κολλάνε μεταξύ τους.
  5. Προσθέστε τα τρία τέταρτα του βασιλικού και άφθονο μαύρο πιπέρι
  6. Σερβίρουμε με την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό.

Καλή επιτυχία!