Ειδικά στην περίπτωση που έχεις παιδιά, γνωρίζεις ότι τα μπισκότα γίνονται πάντα ανάρπαστα σε ένα σπίτι. Είναι καλύτερο όμως πάντα να τα φτιάχνεις μόνη σου, ώστε να γνωρίζεις την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείς αλλά και για να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές. Δες, στη συνέχεια, μια συνταγή για εύκολα μπισκότα που είναι έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο και σίγουρα θα αρέσουν σε όλους.
Υλικά
1 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. φαρίνα
1 φλ. κουάκερ
125 γρ. βούτυρο ανάλατο
1/2 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1/3 φλ. μέλι
1 φλ. τριμμένο φιστίκι
Για την επικάλυψη
3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. βούτυρο
λίγο νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε 2 ταψιά. Κοσκινίζουμε τα αλεύρια σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το κουάκερ. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο και το μέλι. Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αλεύρια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά. Πλάθουμε σε μπαλάκια το μείγμα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου. Για να φτιάξουμε την επικάλυψη ανακατεύουμε την άχνη, το βούτυρο και 1 κουταλιά νερό σε ένα μπολ. Βουτάμε τις άκρες των μπισκότων και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.
Διαβάστε επίσης: Carrot cake: Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σου | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.