Τα μπισκότα είναι ένα εύκολο και γευστικό snack που δεν αποχωριζόμαστε ούτε το χειμώνα ούτε το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, τις ζεστές μέρες είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τη σοκολάτα και να προτιμάμε ανάλαφρες γεύσεις που συνάδουν με την εποχή. Η καρύδα τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους αποτελεί μια καλή εναλλακτική, γι’ αυτό δοκίμασε να φτιάξεις τα πεντανόστιμα μπισκότα που ακολουθούν!
Τι θα χρειαστείς:
10 γρ. τζίντζερ φρέσκο
240 γρ. ζάχαρη
5 ασπράδια
200 γρ. καρύδα τριμμένη
λίγη λευκή σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το τζίντζερ. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το τζίντζερ, τη ζάχαρη, τα ασπράδια και την καρύδα. Τοποθετούμε το σκεύος πάνω από νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γυαλίζει. Δεν το αφήνουμε να κάψει!
Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνέ και στο ταψί σχηματίζουμε μικρά βουναλάκια.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διακοσμούμε στο τέλος με τη λευκή σοκολάτα.
Διαβάστε επίσης:
Homemade κρέπες με κρέμα μπουγάτσας από τον Άκη Πετρετζίκη! | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.