Το σπανακόρυζο είναι ίσως από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα φαγητά που μπορείς να κάνεις σε λίγο χρόνο και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Με έμπνευση από τον Ποπάυ, ας γίνουμε δυνατοί!
Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 4 φλιτζάνια ζωμό κότας ή νερό
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Οδηγίες:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να αλείψει το λάδι. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να είναι ελαφρώς φρυγανισμένο.
- Προσθέτουμε το ζωμό κότας (ή το νερό) και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κάτσει σκεπασμένη για άλλα 5-10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρετε και απολαύστε!
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;