Το τζιν αποτελεί μια πολύ καλή βάση για κοκτέιλ και είναι εύκολο να πειραματιστείς με αυτό, όταν είσαι στο σπίτι με φίλους. Το τζιν τόνικ άλλωστε αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ που συνοδεύουν τις εξόδους μας χειμώνα καλοκαίρι. Αν θες όμως να πας ένα βήμα παραπέρα, δοκίμασε να φτιάξεις τη συνταγή που ακολουθεί. Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να πιείς όσο θέλεις, αφού το ποτό δεν περιέχει αλκοόλ! Γίνεται; Κι όμως… γίνεται!
Έφτασε το Tanqueray 0.0%
Η Diageo, παγκόσμιος ηγέτης στα premium αλκοολούχα ποτά, παρουσίασε στην Ελλάδα, το καινοτόμο Tanqueray 0.0%, ένα απόσταγμα χωρίς αλκοόλ από τους δημιουργούς του Tanqueray, που συνδύασαν τη μακρόχρονη εμπειρία και τη βαθιά γνώση στην απόσταξη τζιν για να δημιουργήσουν μία αξιόπιστη alcohol-free εμπειρία. Αποστάζοντας τα ίδια βοτανικά του κλασικού Tanqueray London Dry, το Tanqueray 0.0% απευθύνεται σε εκείνους που επιλέγουν να μην καταναλώσουν αλκοόλ, αλλά θέλουν να απολαύσουν ένα απόσταγμα που δεν στερείται σε ποιότητα και γεύση.
Αποστάζοντας άρκευθο, κόλιανδρο, ρίζα αγγελικής και γλυκόριζα, οι ειδικοί της Diageo, κατάφεραν να αποκτήσουν ένα απόσταγμα με τις ίδιες νότες του κλασικού Tanqueray London Dry χωρίς αλκοόλ, ιδανικό για όσους ακολουθούν ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την αδιαμφισβήτητη γεύση του Tanqueray. Τα τέσσερα ποιοτικά βοτανικά βυθίζονται ξεχωριστά στο νερό, θερμαίνονται και στη συνέχεια αποστάζονται για να δώσουν μια πολύπλοκη και αναζωογονητική γεύση με την χαρακτηριστική γεύση άρκευθου και εσπεριδοειδών για την οποία φημίζεται το Tanqueray.
Πως θα φτιάξεις κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ
- 170ml Tanqueray 0.0%
- 1 κουτάκι σόδα
- 4 λεπτές φέτες αγγούρι
- 2 φέτες lime
- λίγη μέντα ή δυόσμο
Εκτέλεση
Γέμισε 2 ποτήρια με πάγο και πρόσθεσε το τζιν, τη σόδα και το αγγούρι. Ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια στύψε από μια φέτα lime σε κάθε ποτήρι. Ανακάτεψε πάλι και συμπλήρωσε τη μέντα ή το δυόσμο.
Διαβάστε επίσης:
Αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με πιπεριές | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.