Αν αγαπάς τα πικάντικα φαγητά αλλά θέλεις κάτι δροσερό και ανάλαφρο για να τα συνοδεύσεις, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Το ινδικό γιαούρτι με αγγούρι, γνωστό και ως raita, είναι ιδανικό δίπλα σε κάθε κάρυ αλλά και ως ντιπ για τραγανά παπαδόμ. Είναι εύκολο, γρήγορο και γεμάτο φρεσκάδα!

Υλικά

  • 250ml φυσικό γιαούρτι
  • ½ αγγούρι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • μία μεγάλη χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • μία πρέζα αλάτι
  • ½ έως 1 πράσινη καυτερή πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τύλιξε το τριμμένο αγγούρι σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και στύψε το καλά για να φύγουν τα περιττά υγρά.
  2. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά: το γιαούρτι, το αγγούρι, τον δυόσμο, το αλάτι και –αν το προτιμάς λίγο πικάντικο– την καυτερή πιπεριά.
  3. Σέρβιρέ το δροσερό, συνοδευτικό σε κάθε ινδικό γεύμα ή ως ελαφρύ ντιπ με παπαδόμ ή τραγανά κράκερ.

Είναι τόσο απλό και τόσο απολαυστικό – θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε τραπέζι!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.