Αν ψάχνεις μια ελαφριά, γευστική και άκρως αρωματική σαλάτα, αυτή η συνταγή με κουσκούς και ρόδι είναι ό,τι πρέπει! Ιδανική για συνοδευτικό, αλλά και ως ένα ελαφρύ γεύμα, συνδυάζει την απαλή υφή του κουσκούς με τη φρεσκάδα των μυρωδικών και την υπέροχη γλυκόξινη γεύση του ροδιού. Εύκολη, γρήγορη και γεμάτη χρώμα, αυτή η σαλάτα θα γίνει η αγαπημένη σου!

Υλικά

  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά ρόδια
  • 200γρ. κουσκούς
  • 250ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Κόψε τα ρόδια στη μέση και με ένα κουτάλι αφαίρεσε προσεκτικά τους σπόρους, απομακρύνοντας τη λευκή μεμβράνη.
  2. Βάλε το κουσκούς σε ένα μπολ και πρόσθεσε τον ζεστό ζωμό ή το νερό. Ανακάτεψε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπέρωσε.
  3. Σκέπασε το μπολ καλά με μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστό μέρος για 5-10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Αφαίρεσε τη μεμβράνη και ανακάτεψε το κουσκούς με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Άφησέ το να κρυώσει τελείως.
  5. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τους σπόρους του ροδιού. Δοκίμασε και πρόσθεσε επιπλέον ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι ή μυρωδικά αν χρειάζεται.
  6. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε τη σαλάτα σου δροσερή.

Απόλαυσέ τη ως συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα και δες πώς θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.