Τα τσιγγάνικα αυγά σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας και chorizo ​​κάνουν ένα υπέροχο πιάτο brunch. Από πάνω με τραγανό ζαμπόν Πάρμας και παρμεζάνα για απόλυτη απόλαυση.

Συστατικά

  • 110g μαγειρικό chorizo, ψιλοκομμένο
  • 2 ασκαλώνια μπανάνας, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι σέρι
  • 300g χοντρές πασπάτες
  • 15g kale, αφαιρούνται οι μίσχοι, χοντροκομμένοι
  • 75g μαγειρεμένα φασόλια κανελίνι (η κονσέρβα είναι μια χαρά)
  • 8 αυγά
  • 4 φέτες ψωμιού με προζύμι
  • ελαιόλαδο, για το ράντισμα
  • 100g ζαμπόν Πάρμας
  • 20g βασιλικό ή άγριο σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • χούφτα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • κλωναράκι βασιλικό, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το chorizo. Μόλις το chorizo ​​αρχίσει να χρωματίζει και να απελευθερώσει το λάδι του, προσθέστε τα ασκαλώνια και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.
  3. Αλείφουμε το τηγάνι με το ξύδι, προσθέτουμε την πασάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Προσθέστε το λάχανο, τα φύλλα βασιλικού και τα φασόλια κανελίνι. Αλατοπιπερώνουμε.
  5. Μοιράζετε το μείγμα σε τέσσερα μεγάλα πυρίμαχα ραμεκίν και κάνετε ένα πηγάδι στη μέση του καθενός. Σπάστε 2 αυγά σε κάθε πηγάδι και ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός.
  6. Εν τω μεταξύ, περιχύνετε το ψωμί με ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο τηγάνι ή γκριλ. Τηγανίζουμε το ζαμπόν Πάρμας σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  7. Βγάζουμε τα αυγά από το φούρνο, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με τον βασιλικό και το τραγανό ζαμπόν Πάρμας. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Ομελέτα με τυρί και ζαμπόν