Απολαυστικά, αυτές οι μπάλες ποπ κορν συνδυάζονται με marshmallow και πασπαλίζονται με ένα τραγανό, αλεσμένο καφέ εσπρέσο.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 50g κόκκους ποπ κορν
- 100g mini marshmallows
- 30g ανάλατο βούτυρο
- 50g λευκή σοκολάτα, τριμμένη
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένους κόκκους καφέ
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι απαλά σε ένα τηγάνι με βαριά βάση και προσθέτουμε το ποπ κορν. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Μετά από περίπου πέντε λεπτά, θα ακούσετε το καλαμπόκι να αρχίζει να σκάει. Μόλις το καλαμπόκι τελειώσει να σκάσει το κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Όσο ψήνεται το ποπ κορν, ζεσταίνουμε τα marshmallows σε ένα τηγάνι με το βούτυρο για να λιώσουν τα δύο μαζί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε τη φωτιά όταν λιώσει.
- Μόλις τελειώσει το σκάσιμο του ποπ κορν, ρίξτε το μείγμα marshmallow στο ταψί για ποπ κορν και προσθέστε την τριμμένη λευκή σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με τον αλεσμένο καφέ και ανακατεύουμε όλα μαζί. Αφήστε στην άκρη για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε.
- Πάρτε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Βουτυρώστε τα χέρια σας, στη συνέχεια κυλήστε και στύψτε το ποπ κορν σε μια στρογγυλή μπάλα (μπορείτε να φορέσετε γάντια για αυτό αν δεν θέλετε να ακαταστήσετε). Αφήνουμε στην άκρη σε ένα ταψί να κρυώσει εντελώς.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;