Φτιάξτε αυτά τα ελαφριά cupcakes με την όμορφη ροζ διακόσμησή τους για κάποιον που αγαπάτε.

Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 125g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 125g ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 125g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150g σμέουρα
  • 6 φρούτα του πάθους, μόνο κοσκινισμένος πολτός
  • λίγο γάλα, για να χαλαρώσει το μείγμα όσο χρειάζεται

Για το γλάσο

  • 500g ζάχαρη άχνη
  • 160g βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 2-3 σταγόνες ροζ υγρή χρωστική τροφίμων
  • 50ml γάλα
  • διακοσμητική τρούφα

Μέθοδος

  1. Για τα cupcakes, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε 12 χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για μάφιν.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  3. Βάλτε το αλεύρι, τα σμέουρα και τον πολτό των φρούτων του πάθους στο μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ σφιχτό, προσθέστε λίγο γάλα, όσο χρειάζεται.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά. Γυρίστε τα κέικ σε μια σχάρα και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  5. Για το γλάσο, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα, κρεμάστε τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μαζί μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη. Χτυπάμε με σύρμα τους σπόρους λοβού βανίλιας και το χρώμα τροφίμων. Ανακατέψτε σταδιακά αρκετό γάλα για να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
  6. Ρίξτε το γλάσο σε μια σακούλα με ένα μεγάλο ακροφύσιο σε σχήμα αστεριού και περάστε το γλάσο πάνω από το κέικ. Πασπαλίστε πάνω την διακοσμητική τρούφα!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Pancakes καρύδας με καραμελωμένες μπανάνες