Συχνά χρησιμοποιείται στην Ινδία ως εναλλακτική θεραπεία για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αποτροπή της ασθένειας, το «χρυσό» γάλα (ή το γάλα κουρκουμά) είναι ένα νόστιμο ρόφημα που θρέφει και ζεσταίνει.

Κάθε μερίδα παρέχει 26 kcal, 8,5g πρωτεΐνη, 23g υδατάνθρακες (εκ των οποίων 23g σάκχαρα), 9g λιπαρά (εκ των οποίων 6g κορεσμένα), 0g φυτικές ίνες και 0,3g αλάτι.

Συστατικά

  • 250ml γάλα με πλήρη λιπαρά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά ή 1½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη ρίζα κουρκουμά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ ρίζας
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Στραγγίστε το γάλα με τα μπαχαρικά με ένα λεπτό κόσκινο σε ένα ποτήρι ανθεκτικό στη θερμότητα.
  3. Γαρνίρετε την κορυφή με λίγη κοσκινισμένη κανέλα, αν τη χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε ζεστό.

Το ιδανικό ρόφημα για μπροστά στο στολισμένο τζάκι!

Καλά Χριστούγεννα!