Μια κλασική Χριστουγεννιάτικη σάλτσα ψωμιού που συνοδεύει την γαλοπούλα, και ό,τι άλλο ψητό θέλετε να έχει το γιορτινό σας τραπέζι!
Συστατικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο
- 6 γαρύφαλλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 6 κόκκους μαύρου πιπεριού
- 570 ml γάλα πλήρες
- 110g φρέσκια λευκή φρυγανιά
- 40g βούτυρο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Πιέστε όλα τα γαρίφαλα σε ολόκληρο το ξεφλουδισμένο κρεμμύδι και βάλτε το σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και το γάλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε στην άκρη για 15 λεπτά.
- Περάστε το υγρό από ένα σουρωτήρι σε μια κατσαρόλα ή αφαιρέστε το κρεμμύδι, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά στο γάλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά ή μέχρι η τριμμένη φρυγανιά να απορροφήσει όλα τα υγρά και η σάλτσα έχει την επιθυμητή σύσταση. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
- Ανακατεύουμε με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Καλές γιορτές!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;