Κάθε Χριστούγεννα η σοκολάτα καταλαμβάνει περίοπτη θέση στο τραπέζι μας. Είναι σίγουρα η βασίλισσα της περιόδου και η αγαπημένη φίλη μικρών και μεγάλων. Όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές, το σπίτι μας θα γεμίσει με δεκάδες σοκολατένιες παρασκευές. Κάποιες από αυτές θα μπορούσες εύκολα να τις φτιάξεις στο σπίτι σου, περνώντας λίγο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και δημιούργησε μια μους που θα φέρει τα Χριστούγεννα μια ώρα αρχύτερα στο χώρο σου!

Υλικά

200 γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο

1 κονσέρβα βύσσινο σε σιρόπι (μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις κεράσια μαρασκίνο)

200ml κρέμα γάλακτος (όχι χαμηλών λιπαρών, δυστυχώς…)

4 αυγά

2 κ.σ καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, σκεπάζοντάς τη με μια μεμβράνη. Άφησέ τη στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι, βράσε το βύσσινο με το σιρόπι του σε πολύ σιγανή φωτιά, μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια, χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Πρόσθεσε μόνο τους κρόκους των αυγών στην κρέμα και την καστανή ζάχαρη. Χτύπησέ τα ξανά όλα μαζί, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Σε ένα μπολ χτύπα καλά με έναν αβγοδάρτη τα ασπράδια και πρόσθεσέ τα στη σοκολάτα που έχει πια κρυώσει. Ρίξε το μίγμα της σοκολάτας στη σαντιγί και με απαλές κινήσεις, ενσωμάτωσε τα υλικά. Μοίρασε τη μους σε 6 μπολάκια, βάζοντας ενδιάμεσα και στην κορυφή το βύσσινο με το σιρόπι.

Διαβάστε επίσης: Χριστουγεννιάτικος μπακλαβάς με κρέμα τυριού! | Thats Life. Life as it is!