Τα περισσότερα ελληνικά σπίτια, κάθε Χριστούγεννα, συνηθίζουν να παρασκευάζουν κλασικά πιάτα που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Κι ενώ η παράδοση είναι κάτι που τιμούμε και αγαπάμε, κάποιες φορές έχουμε την ανάγκη να πειραματιστούμε με κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό δε θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε ένα πιάτο, που σίγουρα θα «τιμήσουν» όλα τα μέλη της οικογένειας. Δες, στη συνέχεια, πως να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα κεφτεδάκια με σάλτσα από cranberries.
Υλικά
2 αυγά
1 φακελάκι μείγμα κρεμμυδόσουπας
½ φλυτζάνι τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά
1/4 του φλυτζανιού αποξηραμένα cranberries
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
Για τη σάλτσα
1 κονσέρβα σάλτσα από ολόκληρα cranberries
¾ του φλυτζανιού ketchup
½ φλυτζανιού ζωμό βοδινού
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. ψιλοκομμένοκρεμμύδι
2 κ.γ. ξύδι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα πρώτα πέντε υλικά. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, όπως τα κλασικά κεφτεδάκια.
Τα τηγανίζουμε και μετά τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσει το λάδι.
Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε τα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας. Όταν «δέσει» η σάλτσα μας, βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά και είναι έτοιμα.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.