Το χούμους με παντζάρι είναι μια δροσερή και χρωματιστή παραλλαγή της κλασικής μεσανατολικής συνταγής. Το παντζάρι προσθέτει μια γλυκιά, γήινη γεύση και ένα εντυπωσιακό ροζ χρώμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι σας. Ιδανικό για μεζέδες, συνοδευτικό ή ακόμα και ως σνακ.
Υλικά:
- 1 μεγάλη κονσέρβα ρεβίθια (400γρ.), στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 μεγάλο παντζάρι, βρασμένο και κομμένο σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 2-3 κουταλιές της σούπας νερό (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ ή πολυκόπτη, προσθέστε τα ρεβίθια, το παντζάρι, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
- Πολτοποιήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέστε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να φτάσει την επιθυμητή υφή.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση, προσθέτοντας επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε το χούμους σε ένα πιάτο, γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκα βότανα της επιλογής σας.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;