Χωρίς ταχίνι ή επεξεργαστή τροφίμων; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η γρήγορη και απλή συνταγή για χούμους χρησιμοποιεί φυστικοβούτυρο και έναν πουρέ πατάτας! Σερβίρετε με ζεστό ψωμί πίτα, μπαστουνάκια λαχανικών ή τσιπς τορτίγιας για dip.
Συστατικά
- 400gr ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή τριμμένη
- ½ λεμόνι, μόνο χυμός
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με έναν πουρέ πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το λάδι και το νερό.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και χτυπάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;