Αυτή η απλή πικάντικη πατατοσαλάτα είναι ιδανική για να την προετοιμάσετε για να την σερβίρετε δίπλα σε ψητά κρέατα.
Συστατικά
- 800gr baby νέες πατάτες, τριμμένες
- 6 μεγάλα αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλάκι λευκό βαλσάμικο ξύδι
- Σάλτσα ταμπάσκο
- μικρή χούφτα φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- γλυκιά καπνιστή πάπρικα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος
- Μαγειρέψτε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα αυγά σε βραστό νερό για 9 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει το ψήσιμο και να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξύδι. Προσθέστε ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι για γεύση. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, τις προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν με το μείγμα της μαγιονέζας.
- Ξεφλουδίστε προσεκτικά τα αυγά και ψιλοκόψτε τα. Ανακατέψτε απαλά τα ψιλοκομμένα αυγά στις πατάτες, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του σχοινόπρασου.
- Ελέγξτε το καρύκευμα και στη συνέχεια σερβίρετε την πατατοσαλάτα πασπαλισμένη με το υπόλοιπο σχοινόπρασο και ένα γενναιόδωρο ξεσκόνισμα γλυκιάς καπνιστή πάπρικα.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;