Δεν είναι εύκολη διαδικασία να βρίσκεις κάθε μέρα συνταγές για να ετοιμάσεις ένα γεύμα που θα καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας. Γι’ αυτό, είπαμε να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις κάτι νόστιμο και πάνω από όλα γρήγορο, το οποίο όμως θα κάνει τη διαφορά. Δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή αν έχεις στο ψυγείο σου χοιρινή τηγανιά.
Τι θα χρειαστείς:
- μισό κιλό χοιρινή τηγανιά
- 8 πράσα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 250 γρ. σύγκλινο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1/2 κ.γ. γλυκάνισο
- 250 ml ζωμό λαχανικών
- 100 γρ. γραβιέρα σε κύβους
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε την τηγανιά, μέχρι να πάρει χρώμα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και το σύγκλινο για 5-10 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε την τηγανιά και ρίχνουμε το γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό. Βράζουμε το φαγητό για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει το πράσο και να εξατμιστούν τα υγρά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, σερβίρουμε με τα κυβάκια γραβιέρας ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Διαβάστε επίσης:
Στήθη κοτόπουλου με γεύση ΚYKNOS! | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.