Χοιρινό τυλιγμένο σε προσούτο και μαγειρεμένο με τραγανά λαχανικά για ένα απολαυστικό δείπνο για δύο.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 8 φέτες προσούτο
- 8 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 125 ml λευκό κρασί
- 125 ml ζωμό κοτόπουλου
- 25 γρ. βούτυρο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια επίπεδη επιφάνεια και καλύψτε το με διάφανη μεμβράνη. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να το ισιώσετε σε πάχος περίπου 1 εκατοστού.
- Τοποθετήστε δύο φύλλα φασκόμηλου πάνω σε κάθε στήθος κοτόπουλου και τυλίξτε το με δύο φέτες προσούτο. Ασφαλίστε το με οδοντογλυφίδες.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
- Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε το κρασί και τον ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το υγρό κατά το ήμισυ.
- Ανακατέψτε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού στη σάλτσα. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με την σάλτσα από πάνω.
Καλή όρεξη!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;