Ετοιμαστείτε να μαγνητίσετε τους γευστικούς κάλυκες με αυτή την απολαυστική συνταγή για χοιρινές μπριζόλες Tangy. Αυτές οι χυμώδεις μπριζόλες επικαλύπτονται με μια ζωηρή μαρινάδα, ψήνονται στην τελειότητα στη σχάρα και στη συνέχεια τελειώνουν με ένα λαχταριστό γλάσο που προσθέτει μια έκρηξη γεύσης. Με αυτή τη συνταγή, θα πετύχετε ένα πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.
Συστατικά:
- 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα (περίπου 200 γραμμάρια η καθεμία)
- 60gr καστανή ζάχαρη
- 60gr σάλτσα σόγιας
- 45gr κέτσαπ
- 30gr μηλόξυδο
- 15gr μουστάρδα Ντιζόν
- 10gr σάλτσα Worcestershire
- 3gr σκόρδου σε σκόνη
- 3gr κρεμμύδι σε σκόνη
- 2gr καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ, συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το κέτσαπ, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα Dijon, τη σάλτσα Worcestershire, τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να δημιουργηθεί μια μαρινάδα.
- Τοποθετούμε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα ρηχό πιάτο ή επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Βεβαιωθείτε ότι οι μπριζόλες είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένες. Καλύψτε ή κλείστε τη σακούλα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα για μέγιστη γεύση.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε τις χοιρινές μπριζόλες από τη μαρινάδα, αφήνοντας να στάξει τυχόν περίσσεια.
- Ψήστε τις μπριζόλες στη σχάρα για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 63°C. Οι χρόνοι μαγειρέματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πάχος των μπριζολών. Αλείψτε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα που περίσσεψε τα τελευταία λεπτά του ψησίματος.
- Μόλις ψηθούν οι χοιρινές μπριζόλες, τις αφαιρούμε από τη σχάρα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
- Όσο ξεκουράζονται οι μπριζόλες, μεταφέρετε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά μέχρι να πήξει και να γίνει ένα γλάσο.
- Αλείψτε το γλάσο πάνω στις ψητές χοιρινές μπριζόλες, φροντίζοντας να έχουν επικαλυφθεί πλήρως και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρετε τα Tangy Glazed Pork Chops ζεστά και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, αν θέλετε. Αυτές οι γευστικές μπριζόλες συνδυάζονται καλά με μια πλευρά λαχανικών στον ατμό και ψητές πατάτες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;