Τα χοιρινά μπριζολάκια με μουστάρδα είναι ένα εύκολο φαγητό στην παρασκευή με πλούσια όμως γεύση. Μπορούμε να φτιάξουμε την παρακάτω συνταγή, χρησιμοποιώντας και χοιρινό ψαρονέφρι. Το πόσο δυνατή θα είναι η σάλτσα μουστάρδας είναι στο χέρι μας. Έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε ή να αυξήσουμε την ποσότητά της ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.
Υλικά
750 γρ. χοιρινό από λαιμό χωρίς κόκκαλο
1 κρεμμύδι
2 ποτήρια λευκό κρασί
4 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
ηλιέλαιο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με λίγο ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και βράζουμε λίγο χαμηλώνοντας τη φωτιά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι περνάμε τα μπριζολάκια γυρνώντας τα 2-3 φορές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τα μπριζολάκια και την κρέμα γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρουν βράση και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Νόστιμα enchiladas για μια μεξικάνικη βραδιά
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.