Τα χειροποίητα ραβιόλια προσφέρουν μια αίσθηση αυθεντικότητας και πολυτέλειας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον καπνιστό σολομό με την ρικότα, προσφέροντας έναν πλούσιο και κρεμώδη γευστικό συνδυασμό.
Συστατικά:
- Φύλλα για ραβιόλια
- 200γρ καπνιστός σολομός, κομμένος σε μικρά κομμάτια
- 250γρ ρικότα
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκο άνηθο
- Λίγο λεμόνι
- 1 αυγό για τη σφράγιση των ραβιόλια
Μέθοδος:
- Ετοιμάστε τα φύλλα για τα ραβιόλια.
- Αναμείξτε τον σολομό, την ρικότα, τον άνηθο, λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
- Τοποθετήστε μικρές ποσότητες της γέμισης στα φύλλα και κλείστε τα ραβιόλια με λίγο χτυπημένο αυγό γύρω από τις άκρες.
- Βράστε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά.
- Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;