Το ραβέντι, είναι ένα φυτό με χαρακτηριστική ξινή γεύση που χρησιμοποιείται συχνά σε γλυκά και επιδόρπια. Ο συνδυασμός της με το πικάντικο άρωμα του τζίντζερ δημιουργεί ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα που ξυπνά τις αισθήσεις. Αυτή η συνταγή για cheesecake με ραβέντι και τζίντζερ είναι ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να εντυπωσιάσουν με τις μαγειρικές τους ικανότητες.​

Συστατικά:

  • 500 γρ. ραβέντι, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.​
  • 2,5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο​
  • 100 γρ. ζάχαρη​
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμός​
  • 1 κ.σ. μέλι​
  • 200 ml νερό​

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.​
  2. Σε ένα ταψί, τοποθετήστε το ραβέντι και το ψιλοκομμένο τζίντζερ.​
  3. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.​
  4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το νερό. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το ραβέντι.​
  5. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι το ραβέντι να μαλακώσει αλλά να διατηρεί το σχήμα του.​
  6. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για επιπλέον 5-10 λεπτά, ώστε να καραμελώσει ελαφρώς η επιφάνεια.​
  7. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.​

Αυτό το επιδόρπιο σερβίρεται καλύτερα ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο από παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος. Η αντίθεση της ξινής γεύσης του ραβέντι με το πικάντικο τζίντζερ και τη γλυκύτητα της ζάχαρης δημιουργεί ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Διάβασε επίσης:

Cheesecake με Κρέμα Ιρλανδίας και Σοκολάτα: Μια Ακαταμάχητη Απόλαυση

Leave a Reply

Your email address will not be published.