Το carrot cake αποτελεί μια από τις καλύτερες ίσως προτάσεις πρωινού ή απογευματινού snack. Μπορείς να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι σου και να ενθουσιάσεις όλη την οικογένεια με την παρασκευή σου, χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα. Είναι ένα ιδανικό κέικ για να συνοδεύσει τον καφέ, ενώ, εύκολα με ένα frosting μεταμορφώνεται σε ένα ξεχωριστό γλυκό για ιδιαίτερες περιστάσεις.

Υλικά

2 φλ. αλεύρι
2 κ.γ σόδα
2 κ.γ. Baking Powder
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ. αλάτι
4 αυγά
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. βανίλια
3 φλ. τριμμένα καρότα
1 φλ. καρύδια τριμμένα

Για το frosting
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. τυρί κρέμα, κρύο, από το ψυγείο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σόδα, το baking powder, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και το αλεύρι που έχουμε αφήσει στην άκρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε τη βανίλια, τα καρότα και τους ξηρούς καρπούς με μια σπάτουλα και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε το κέικ μας τρυπώντας με ένα πιρούνι, για να δούμε αν είναι έτοιμο. Πρέπει το πιρούνι να βγαίνει καθαρό.

Για το frosting βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Κόβουμε το κέικ οριζόντια και το χρησιμοποιούμε σαν γέμιση και σαν επικάλυψη.

Διαβάστε επίσης:

Πως να φτιάξεις σπιτικά παξιμάδια βρώμης