Το Cappuccino crème brûlées είναι μια παραλλαγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα σας κάνει να σας τρέχουν τα σάλια!

Συστατικά

  • βούτυρο
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 45g ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 300ml διπλή κρέμα γάλακτος
  • 2½ κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές σε κόκκους
  • 100g ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη καραμέλας

Μέθοδος

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C. Λαδώστε ελαφρά με το βούτυρο 6 πυρίμαχες φόρμες των 150ml. Σπάστε τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατέψτε με σύρμα για να ενωθούν.
  2. Βάλτε και τις δύο κρέμες σε ένα μέτριο τηγάνι και ζεστάνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τον καφέ μέχρι να διαλυθεί, στη συνέχεια αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε το μείγμα κρέμας στο μείγμα με τους κρόκους αυγών και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν. Σουρώνετε την κρέμα και την αδειάζετε στις προετοιμασμένες φόρμες.
  3. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί ψησίματος και ρίξτε ζεστό νερό μέσα στο ταψί μέχρι να φτάσει στα μισά των πλευρών τους. Ψήστε για 25-30 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε τα φορμάκια από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  4. Βάλτε τη ζάχαρη άχνη για την καραμέλα σε ένα ανοξείδωτο σκεύος και προσθέστε νερό. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (ΠΡΟΣΟΧΗ: η ζάχαρη που βράζει είναι πολύ καυτή. Προσέξτε να μην καείτε). Μόλις διαλυθεί, ανεβάζετε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και μαγειρεύετε μέχρι η καραμέλα να αποκτήσει ένα πολύ ανοιχτό αχυρένιο χρώμα. Αδειάστε την καραμέλα σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε την να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, χτυπήστε την καραμέλα στο μούλτι μέχρι να γίνει πολύ λεπτή. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με τη καραμέλα πάνω από την κρύα κρέμα.
  5. Προθερμάνετε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε τα φορμάκια όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σχάρα και ψήστε για περίπου 4-5 λεπτά. Προσέξτε να μην κάψετε τη ζάχαρη ή να μην ψήσετε για πολύ ώρα, αλλιώς θα παραψήσετε τη μαλακή κρέμα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κλασική κρέμα καραμελέ για ένα εύκολο επιδόρπιο