Το «Byakuya» είναι το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, με κόστος που φτάνει τα 6.700 δολάρια. Αυτό το παγωτό της ιαπωνικής μάρκας «Cellato» έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Τα υλικά που το κάνουν τόσο ακριβό
Περιέχει πλούσιες πρωτεΐνες και φτιάχνεται με μια βελούδινη βάση από γάλα, δύο είδη τυριού, κρόκους αυγών και σάκε πράσο. Τα συστατικά περιλαμβάνουν επίσης τυρί παρμετζιάνο, λευκή τρούφα, λάδι τρούφας και φύλλα χρυσού. Οι λευκές τρούφες προέρχονται από την Ιταλία και είναι υψηλής ποιότητας. Η εταιρεία συνιστά να αφήσετε το παγωτό να μαλακώσει πριν το σερβίρετε και να ανακατέψετε το λάδι τρούφας προκειμένου να απολαύσετε τη γεύση του. Επιπλέον, προτείνεται να συνδυαστεί με ένα ποτήρι παλαιωμένο λευκό κρασί.
Ξεχωριστή συσκευασία και luxury σερβίρισμα
Το παγωτό παρέχεται σε ένα κομψό μαύρο κουτί και συνοδεύεται από ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι. Το παγωτό δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά συνιστάται να καταναλωθεί εντός 10 ημερών για την καλύτερη γεύση.
Ποιος το εμπνεύστηκε
Ο σεφ Tadayoshi Yamada του εστιατορίου «RiVi» στην Οσάκα συνεργάστηκε με την εταιρεία Cellato για να δημιουργήσει αυτό το μοναδικό παγωτό. Ο Yamada χρειάστηκε πάνω από ένα έτος για να επιτύχει την τέλεια γεύση. Η εταιρεία «Cellato» προσφέρει προς πώληση το παγωτό Byakuya σε μεγέθη 130ml.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;