Ένα εύκολο καπνιστό χάλουμι μπιφτέκι που θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε τα μπιφτέκια για πάντα. Φτιάξτε το για ένα μπάρμπεκιου με λαχανικά ή ένα γρήγορο δείπνο.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο, σκουπισμένα και αφαιρεμένα τα κοτσάνια
  • 200gr τυρί χαλούμι, σε χοντρές φέτες
  • 2 ψωμάκια μπριός, κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο αγγούρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ, μόνο χυμός
  • 4 κουταλιές της σούπας χούμους
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε χοντρές φέτες
  • 4 φύλλα μαρουλιού romaine, χονδρικά σχισμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή ένα μπάρμπεκιου μέχρι να ζεσταθεί. Αλείφουμε με το μισό λάδι τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε καλά. Τοποθετήστε τα στο ταψί ή στο μπάρμπεκιου και μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα στη μέση του ψησίματος.
  2. Εν τω μεταξύ, αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι τις φέτες χαλούμι και την κομμένη πλευρά των ψωμιών μπριός. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να απανθρακωθούν ελαφρά.
  3. Ανακατεύουμε μαζί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι και τον δυόσμο με το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  4. Για να μαζέψετε τα μπιφτέκια, βάζετε ένα μανιτάρι στο κάτω μισό μπριός και απλώνετε πάνω από το χούμους. Από πάνω ρίχνουμε την ντομάτα σε φέτες, το μαρούλι και το χαλούμι. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι το κρεμμύδι και τη ντομάτα, σάντουιτς με το καπάκι μπριός και τρώμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!