Αυτό είναι ένα burger κοτόπουλου πραγματική απόλαυση. Τα φρέσκα βότανα και η καυτερή σάλτσα δίνουν στο ελαφρύ burger εκείνο το έξτρα που χρειάζεται!!!
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 φέτες καπνιστό μπέικον
- 4 μεγάλα ψωμάκια ολικής αλέσεως για burger
- 2 μαρουλάκια, φύλλα χωρισμένα
- 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο στα τέσσερα και σε φέτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το dressing
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με μειωμένα λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 3 παύλες σάλτσα Worcestershire
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- καυτερή σάλτσα Sriracha
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού ήπια μουστάρδα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C ή στους 180C με αέρα και στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε μια σανίδα στρωμένη με μεμβράνη. Στρώνουμε άλλη μια στρώση μεμβράνης και τρίβουμε με έναν πλάστη σε ομοιόμορφο πάχος 1 cm. Στρώνουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο. Προσθέστε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι και τρίψτε καλά το κοτόπουλο. Αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, στρώστε τις ροδέλες μπέικον σε μια σχάρα πάνω από το στρωμένο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Για το ντρέσινγκ ranch, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και φρυγανίστε τις κομμένες πλευρές στο ταψί σε παρτίδες, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Αφήνω στην άκρη.
- Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.
- Για να συναρμολογήσετε τα μπιφτέκια, απλώστε 1 κουταλιά της σούπας ντρέσινγκ ranch στον πάτο κάθε ψωμιού για μπέργκερ. Προσθέστε το μαρούλι, το κοτόπουλο, την ντομάτα, το μπέικον και το αβοκάντο. Απλώστε λίγο ακόμα ντρέσινγκ ranch στο πάνω μισό του ψωμιού. Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;