Την BBQ sauce συνήθως την παίρνουμε έτοιμη! Αλλά μπορούμε να την φτιάξουμε μόνες μας πανεύκολα! Υπάρχει σίγουρα κάτι καλύτερο από την κέτσαπ και δεν είναι άλλο από τη σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου!!! Ιδανική για λουκάνικα, μπριζόλες, μπιφτέκια, κοτόπουλο και οπουδήποτε επιθυμεί ο καθένας να την χρησιμοποιήσει. Είναι πραγματικά εύκολη η συνταγή της και έχει εγγυημένη επιτυχία και φυσικά υπέροχη γεύση!!
Υλικά
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσποροι, θρυμματισμένοι
- 55g σκούρα καστανή ζάχαρη
- 50ml μαύρη σάλτσα σόγιας
- 300ml κέτσαπ
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο με το τσίλι, τους μαραθόσπορους και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το κέτσαπ και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Χρησιμοποιήστε το ως ντιπ ή ως σάλτσα πάνω σε παϊδάκια, κοτόπουλο ή λουκάνικα.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;