Την BBQ sauce συνήθως την παίρνουμε έτοιμη! Αλλά μπορούμε να την φτιάξουμε μόνες μας πανεύκολα! Υπάρχει σίγουρα κάτι καλύτερο από την κέτσαπ και δεν είναι άλλο από τη σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου!!! Ιδανική για λουκάνικα, μπριζόλες, μπιφτέκια, κοτόπουλο και οπουδήποτε επιθυμεί ο καθένας να την χρησιμοποιήσει. Είναι πραγματικά εύκολη η συνταγή της και έχει εγγυημένη επιτυχία και φυσικά υπέροχη γεύση!!

Υλικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσποροι, θρυμματισμένοι
  • 55g σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 50ml μαύρη σάλτσα σόγιας
  • 300ml κέτσαπ
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο με το τσίλι, τους μαραθόσπορους και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το κέτσαπ και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Χρησιμοποιήστε το ως ντιπ ή ως σάλτσα πάνω σε παϊδάκια, κοτόπουλο ή λουκάνικα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Ουγγρικά pogácsa: Τα ψωμάκια που… δυναμώνουν τους άντρες!