Το Banoffee Pie είναι ένα κλασικό βρετανικό γλυκό που συνδυάζει την κρεμώδη καραμέλα, τις μπανάνες και τη σοκολάτα σε έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων. Είναι εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για να εντυπωσιάσετε φίλους και οικογένεια. Στη συγκεκριμένη συνταγή, οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί προσθέτουν μια έξτρα τραγανή πινελιά που θα λατρέψετε!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την καραμέλα:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για το topping:

  • 4 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. καραμελωμένα πεκάν
  • 50 γρ. σοκολάτα, τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία βάσης:
    Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου περίπου 23 εκ., και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
  2. Καραμέλα:
    Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίξτε την καραμέλα πάνω στη βάση και αφήστε τη να κρυώσει.
  3. Τελικό στήσιμο:
    Απλώστε τις φέτες μπανάνας πάνω από την καραμέλα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και απλώστε τη πάνω από τις μπανάνες.
  4. Διακόσμηση:
    Πασπαλίστε με τα καραμελωμένα πεκάν και την τριμμένη σοκολάτα. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρετε.

Μια γλυκιά πινελιά για κάθε περίσταση

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Το χωρισμένο Banoffee

Leave a Reply

Your email address will not be published.