Μία τολμηρή παραλλαγή του κλασικού τιραμισού, αυτή τη φορά με baileys. Είναι κολασμένα νόστιμη και είναι ιδανική για όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι, καθώς θα τους σερβίρετε και τα ατομικά τους ποτηράκια με το γλυκό. Όποιος θα τα δοκιμάσει θα τρελαθεί με την γεύση. Θα σας ζητούν την συνταγή! Ας δούμε πως θα τα φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τα ατομικά τιραμισού με baileys;
- μισό φλιτζάνι καφές φίλτρου
- 2 κτσ Baileys
- 24 μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 κτσ κακάο για το πασπαλισμα
Για την κρέμα:
- 1 φλ. τυρί μασκαρπόνε
- 1 1/2 φλ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος
- 2 κτσ μέλι – πάει πολύ με το αλκόολ
- 3 κτσ Baileys
- 2 βανίλιες
Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε με εύκολο τρόπο το κλασικό τιραμισού
Εκτέλεση Συνταγής
- Σπάστε τα σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια, στην μέση ή σε ακόμη μικρότερα.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το baileys και τον καφέ. Βουτήξτε μέσα τα μπισκότα σαβαγιάρ και αφήστε τα να μουλιάσουν.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σχεδόν σαν σαντιγύ. Τότε, χτυπήστε μαζί και το τυρί μασκαρπόνε. Βάλτε την κρέμα για 20 λεπτά στο ψυγείο. Βγάλτε και ρίξτε και το μέλι, τις βανίλιες και το υόλοιπο baileys. Ανακατέψτε καλά!
- Πάρτε ποτήρια και γεμίστε τα με σαβαγιάρ μέχρι την μέση. Βάλτε μία στρώση από την κρέμα και ξανά λίγα σαβαγιάρ και λίγη ακόμη κρέμα. Πασπαλίστε με λίγο κακάο και επαναλάβετε σε άλλα ποτήρια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Τα υπέροχα ατομικά τιραμισού σας με baileys είναι έτοιμα! Καλή Απόλαυση!