Μία σπιτική μαρμελάδα σίγουρα είναι πιο υγιεινή και δε μπορεί να συγκριθεί με την τυποποιημένη. Μες το χειμώνα είναι αρκετά εύκολο να παρασκευάσουμε η δική μας μαρμελάδα, αξιοποιώντας τα φρούτα που βρίσκονται σε αφθονία αυτή την περίοδο. Αγόρασε, λοιπόν, μήλα και ξεκίνα!
Υλικά
1 κιλό βρασμένα μήλα
4 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλ. νερό
2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
ξύσμα και χυμό 2 λεμονιών
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ξύσμα, το χυμό και τα κομμένα μήλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν μαρμελάδα. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε και δεν ξεχνάμε να σημειώσουμε την ημερομηνία που τα φτιάξαμε.
Διαβάστε επίσης: Εύκολα pancakes με πατάτα και σαλάμι | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.