Αν θες να παρασκευάσεις ένα αρωματικό πιάτο με μύδια, που να είναι ταυτόχρονα ελαφρύ, πρέπει να δοκιμάσεις τη συνταγή που ακολουθεί. Είναι ιδανική για το τραπέζι της Κυριακής, αν θες να αποφύγεις το κρέας ή τα βαριά κοκκινιστά. Μπορεί να αποτελέσει όμως και ένα γρήγορο πιάτο για οποιαδήποτε ημέρα, αφού θα χρειαστείς περίπου 40 λεπτά στην κουζίνα για το μαγείρεμα.
Υλικά
1 κιλό μύδια
1 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
2 κλαδάκια λεμονόχορτο
2 κ.γ. κόκκινο τσίλι
250 ml λευκό κρασί
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα ανοίγουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το λεμονόχορτο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε και το τσίλι. Τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά με σκεπασμένο το σκεύος. Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τα μύδια και τα φύλλα βασιλικού. Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.