Αυτές οι αρνίσιες μπριζόλες με εσπεριδοειδή είναι απλώς το εισιτήριο για ένα πλούσιο γεύμα το βράδυ – απλά προσθέστε πατάτες και λαχανικά στον ατμό.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κύμινου
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κόλιανδρου
  • 2 χοντρές μπριζόλες Barnsley
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι, για το μαγείρεμα
  • 25g βούτυρο
  • ½ λεμόνι, μόνο χυμός
  • 1 πορτοκάλι, μόνο το ξύσμα, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κύμινο και τους σπόρους κόλιανδρου και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Μεταφέρετε τα ψημένα μπαχαρικά σε ένα γουδοχέρι και θρυμματίστε μέχρι να ψηθούν. Περάστε τους θρυμματισμένους σπόρους από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τυχόν φλοιούς και μετά πασπαλίστε τα κοσκινισμένα μπαχαρικά σε ένα πιάτο.
  3. Πιέστε τη μία πλευρά κάθε μπριζόλας Barnsley στο μείγμα μπαχαρικών μέχρι να καλυφθεί καλά. Αλατοπιπερώνουμε παντού με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρώτα τηγανίστε τις λιπαρές άκρες και την πλευρά της φλούδας των μπριζόλες Barnsley μέχρι να ροδίσουν, χρησιμοποιώντας μια λαβίδα για να κρατήσετε τις μπριζόλες στη θέση τους.
  5. Όταν λιώσει το λίπος, ρίξτε ότι περισσεύει σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη. Συνεχίστε να τηγανίζετε τις μπριζόλες, με την καρυκευμένη πλευρά προς τα κάτω, για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  6. Αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες και βάζουμε ένα κουμπί βούτυρο πάνω από το καθένα. Τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι το αρνί να γίνει μέτριο-σπάνιο (ή να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας). Περιχύστε με το χυμό λεμονιού και αλείψτε τις μπριζόλες στους χυμούς του τηγανιού.
  7. Σερβίρετε τις μπριζόλες Barnsley περιχυμένες με τους χυμούς του τηγανιού. Πασπαλίζουμε από πάνω το ξύσμα πορτοκαλιού.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Χοιρινές μπριζόλες με μπίρα και πολύχρωμες πιπεριές