Τα αρνίσια παϊδάκια τα έχουμε συνδυάσει με το Πάσχα και άλλες οικογενειακές μαζώξεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για μια επιλογή που μας δίνει πολλές δυνατότητες. Δοκίμασε σήμερα να φτιάξεις μια εύκολη συνταγή με παϊδάκια και πολύχρωμες πιπεριές, που θα ικανοποιήσει σίγουρα όλη την οικογένεια.
Τι θα χρειαστείς
- 8 αρνίσια παϊδάκια
- 2 κόκκινες πιπεριές σε κομμάτια
- 2 πράσινες πιπεριές σε κομμάτια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο βούτυρο
- 120 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, ανοίγοντας με το μαχαίρι πρώτα μια “τσέπη”. Ανακατεύουμε τις πιπεριές με το λάδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τις ρίχνουμε κι αυτές μέσα στο ταψί. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το μαραίνουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Βάζουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα στην “τσέπη” που φτιάξαμε στα παϊδάκια. Ό, τι περισσεύει το ρίχνουμε από επάνω. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Ψαρονέφρι με τζίντζερ και λευκή σάλτσα | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.