Αυτό το αργομαγειρεμένο κοτόπουλο σε μια γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη σάλτσα είναι ένα πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Αυτή η συνταγή σερβίρεται τέλεια με ρύζι στον ατμό για να απορροφήσει όλη τη νόστιμη σάλτσα. Διατηρείται καλά στο ψυγείο για μερικές μέρες και στην κατάψυξη.

Συστατικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρη σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ρευστό μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ ντομάτα
  • 150ml ζωμός κοτόπουλου, φτιαγμένος με 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • πρέζα αποξηραμένα θρυμματισμένα τσίλι
  • 1kg φιλέτα μπούτι κοτόπουλου (περίπου 12 μπούτια), χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 25g κορν φλάουρ
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φρεσκομαγειρεμένο ρύζι ή χυλοπίτες, για το σερβίρισμα
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • σουσάμι, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Ανακατέψτε το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, την κέτσαπ, το ζωμό και το τσίλι. Καρυκεύουμε με αρκετή ποσότητα πιπεριού. Κόψτε κάθε μπούτι κοτόπουλου σε τέσσερα ίσου μεγέθους κομμάτια. Προσθέστε στην κατσαρόλα και ρίξτε το μείγμα μελιού και σκόρδου. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 4-5 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  2. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό για να γίνει μια αραιή πάστα. Ανακατεύουμε απαλά στην κατσαρόλα του slow cooker, χωρίζοντας τα κομμάτια του κοτόπουλου αλλά προσέχοντας να μην σπάσουν πολύ. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σερβίρετε με το ρύζι και από πάνω προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι, αν προτιμάτε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Γλυκόξινο κοτόπουλο με άρωμα Ασίας!