Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος χωρίς ταλαιπωρία για να φτιάξετε μακαρόνια με τυρί. Το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσουμε τα ζυμαρικά να παραβράσουν και να γίνουν χυλός.
Συστατικά
- 400g αποξηραμένα μακαρόνια
- 200g έξτρα ώριμο τσένταρ, χοντροτριμμένο
- 200g έτοιμη τριμμένη μοτσαρέλα, από ένα πακέτο
- 410γρ γάλα εβαπορέ
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Βάλτε τα μακαρόνια και τα δύο είδη τυριών σε αργή κουζίνα.
- Περιχύνουμε με το γάλα εβαπορέ και προσθέτουμε 700 ml/1¼ πίντα νερό. Καρυκεύουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Καλύψτε και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 1 ½ ώρα ή μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και τα ζυμαρικά να είναι σχεδόν τρυφερά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους.
- Σερβίρετε αμέσως – όσο περισσότερο κάθονται τα ζυμαρικά, τόσο πιο μαλακά θα γίνουν.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;