Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να μαγειρεύουμε τον αρακά στην κατσαρόλα. Το εν λόγω λαδερό όμως μπορεί να προετοιμαστεί και στο φούρνο με πατάτες, ειδικά τις ημέρες που οι δουλειές δε μας επιτρέπουν να είμαστε συνεχώς πάνω από το φαγητό. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα ιδιαίτερα γευστικό. Δες, στη συνέχεια, τι πρέπει να κάνεις.
Υλικά
1/2 κιλό αρακά
3 πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία χυμός ντομάτας
1 κουταλιά κρέμα βαλσάμικο
300 γρ νερό
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, το χυμό ντομάτας, το βαλσάμικο και στη συνέχεια τον αρακά, το νερό και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Ψήνουμε τον αρακά για περίπου 50 λεπτά και προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.