Μια γλυκιά και πανεύκολη συνταγή για το ιδανικό γεύμα που θα λατρέψουν τα παιδιά αλλά και όλη η οικογένεια.

Υλικά

  • 6 γλυκοπατάτες μικρές
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κιλό λουκάνικο κοτόπουλου κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °C και ξεφλουδίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες σε κύβους. Σε ένα μεγάλο δοχείο, προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου.

Προσθέστε τις γλυκοπατάτες σε κύβους και ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Απλώστε τις γλυκοπατάτες σε ομοιόμορφη στρώση στο ταψί και μαγειρέψτε για δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια τραβήξτε έξω το ταψί και αναδιατάξτε τις γλυκοπατάτες έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Μετά από 20 λεπτά, συνδυάστε το λουκάνικο και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατέψτε με τις γλυκοπατάτες στο ταψί. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει και να καραμελώσει ελαφρά.