Πολλές φορές δεχόμαστε επισκέψεις χωρίς να είμαστε προετοιμασμένες. Για το λόγο αυτό ένα κέικ στο σπίτι είναι καλό να υπάρχει, προκειμένου να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση και να έχουμε κάτι για κέρασμα! Βέβαια, υπάρχουν πολλά είδη κέικ. Καλό είναι αφήσουμε στην άκρη πια το κλασικό βανίλια-σοκολάτα που έφτιαχνε η μαμά μας. Καιρός να πειραματιστούμε με κάτι πιο ιδιαίτερο! Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις ένα κέικ τσαγιού με σοκολάτα και τζίντζερ;
Υλικά
- 5 φακελάκια τσαγιού
- 270 γρ. golden syrup
- 1 1/2 κ.σ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 180 γρ. καστανή ζάχαρη
- 180 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 2 κ.γ baking powder
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τα σακουλάκια του τσαγιού, το golden syrup, το φρέσκο τζίντζερ και 250ml βραστό νερό σε ένα μπολ. Περιμένουμε 3 λεπτά και αφαιρούμε το τσάι πιέζοντας τα σακουλάκια για να βγάλουν καλά το υγρό. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το baking powder, το κακάο, το τζίντζερ σε σκόνη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ενώνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, χτυπώντας για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. Στη συνέχεια, ενώνουμε τα υγρά υλικά με τα στερεά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το τοποθετούμε στη φόρμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Το συγκεκριμένο κέικ ταιριάζει ιδανικά με ένα frosting από τυρί κρέμα. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:
- 500 γρ. cream cheese
- 125 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ. βανίλια
Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα και να αποκτήσουν μια ανάλαφρη υφή. Στη συνέχεια, επικάλυψε το κέικ με το frosting.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.