Αυτή η σούπα με λευκά φασόλια και μπέικον, με 5 υλικά, είναι πολύ απλή στην παρασκευή της. Ιδανικό για ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.
Υλικά
- 150g καπνιστό μπέικον, κομμένο σε φαρδιά κομμάτια 1cm
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 800g κονσέρβα φασόλια κανελίνια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- Ζεστός ζωμός κοτόπουλου 1,2 λίτρα, φτιαγμένος από κύβους ζωμού
- 200g χόρτα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Τηγανίζουμε το μπέικον και το σκόρδο μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο που κάνουμε τον πουρέ πατάτας, θρυμματίζουμε ελαφρά τα φασόλια, φροντίζοντας μερικά να παραμείνουν ολόκληρα.
- Προσθέτουμε τα χόρτα και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, πριν τα βάλουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Σερβίρετε αμέσως.
Tips
Δοκιμάστε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη σούπα, ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο. Τα καρότα και οι πατάτες σε κύβους λειτουργούν καλά ή αλλάξτε τα χόρτα με πράσινα φασόλια που έχουν κοπεί σε μήκη 2 cm. Για να τονώσετε τις γεύσεις, προσθέστε αποξηραμένο δεντρολίβανο, μια πρέζα νιφάδες τσίλι ή πασπαλίστε λίγη τριμμένη παρμεζάνα πάνω από κάθε μπολ.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;