Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα με φρέσκιες αγκινάρες και κρεμώδες αβοκάντο είναι μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή για ένα συνοδευτικό αλλά και κυρίως γεύμα με υλικά της άνοιξης.
Υλικά:
- 2 μεγάλες αγκινάρες
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι, ξυμένο και κομμένο σε φέτες
- Λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- Λίγο παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
- Αφαιρέστε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις αγκινάρες με το αβοκάντο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
- Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στη σαλάτα.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε την ανοιξιάτικη σαλάτα για να αναμειχθούν τα αρώματα για μερικά λεπτά πριν σερβίρετε.
- Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια όμορφη σαλατιέρα ή σε μεμονωμένα πιάτα, δίνοντας έμφαση στο χρώμα και στη φρεσκάδα των υλικών.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;