Ο ανανάς είναι ένα τροπικό φρούτο που προσθέτει μια έκρηξη γεύσης και γλυκύτητας σε κάθε επιδόρπιο. Αυτή η συνταγή για Ανανά Delight συνδυάζει τη ζουμερή φύση του φρέσκου ανανά με μια κρεμώδη και απολαυστική γέμιση. Είναι μια αναζωογονητική απόλαυση που θα σας μεταφέρει σε έναν τροπικό παράδεισο.
Συστατικά:
- 500gr φρέσκου ανανά, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 200gr μπισκότα digestive
- 100gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 400gr τυρί κρέμα
- 200gr συμπυκνωμένο γάλα
- 200gr σαντιγί
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τα μπισκότα digestive μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Μεταφέρετε τα τρίμματα μπισκότου σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ψίχουλα.
- Πιέστε το μείγμα μπισκότων στον πάτο ενός ταψιού 9 ιντσών (23 cm) για να σχηματίσετε την κρούστα. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να διασφαλίσετε ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο και συμπιεσμένο. Τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το συμπυκνωμένο γάλα, τη σαντιγί και το εκχύλισμα βανίλιας. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ ή ένα σύρμα για να χτυπήσετε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη.
- Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο και απλώνετε μια στρώση από τη γέμιση του τυριού κρέμα πάνω από την κρούστα του μπισκότου.
- Προσθέστε τον κομμένο σε κύβους ανανά πάνω από τη στρώση του τυριού κρέμα, απλώνοντάς τον ομοιόμορφα.
- Ρίξτε την υπόλοιπη γέμιση τυριού κρέμα πάνω από τη στρώση του ανανά, φροντίζοντας να καλύπτει πλήρως τα φρούτα.
- Λειάνετε την κορυφή με μια σπάτουλα και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, για να δέσει.
- Λίγο πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε το λουκούμι ανανά με μερικές φρέσκες φέτες ανανά και φύλλα μέντας για μια επιπλέον πινελιά τροπικής κομψότητας.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε παγωμένο. Απολαύστε τον λαχταριστό συνδυασμό κρεμώδους γέμισης και ζουμερού ανανά!
Σημείωση: Μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί προσθέτοντας τριμμένη καρύδα ή καβουρδισμένα αμύγδαλα ως επικαλύψεις για να βελτιώσετε τη γεύση και την υφή αυτού του απολαυστικού γλυκού.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;