της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Ένα φαγητό πολύ νόστιμο και θρεπτικό που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα κλασικά λαδερά ή χειμωνιάτικα συνοδευτικά από βραστά λαχανικά!

Ορίστε η δική μου εκδοχή, πολύ γρήγορη και πολύ εύκολη:

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • 3 μαρούλια
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 λεμόνια (το χυμό)
  • 1-2 κ.σ. αλεσμένη βρώμη αντί για κορν φλάουρ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Ζωμό λαχανικών (ιδανικά φρέσκο)
  • Σπανάκι, σέσκουλα και μάραθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Βήμα 2: Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 3: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.

Βήμα 4: Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 5: Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, να βράσουν όλα μαζί.
Βήμα 6: Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη βρώμη με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Χωρίς το αυγό γίνεται και νηστίσιμο/vegan!

 

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214