Μια υπέροχη αλμυρή τάρτα που σίγουρα είναι οτι καλύτερο έχεις δοκιμάσει. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για να σερβίρεις με στο τραπέζι ή να κεράσεις τους φίλους σου!
Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα
- 3 αυγά
- 350 ml κρέμα παχύρρευστη
- 150 ml πλήρες γάλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
- 160 γρ καραμελωμένο κρεμμύδι μπαλσάμικο και μαρμελάδα θυμάρι
- 100 γρ κατσικίσιο τυρί
- 3 κλωναράκια θυμάρι (φρέσκο, ξεφλουδισμένα φύλλα)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°c. Σε ένα μπολ σπάστε όλα τα αυγά και χτυπήστε καλά για να ενωθούν τα ασπράδια και οι κρόκοι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν.
Στη βάση της τάρτας απλώστε το καραμελωμένο κρεμμύδι, τρίψτε το κατσικίσιο τυρί πάνω από το κρεμμύδι και περιχύστε με το μείγμα των αυγών. Πασπαλίστε με φρέσκα φύλλα θυμαριού και βάλτε το στο φούρνο για 40 λεπτά.